сряда, 1 април 2009 г.

Forgotten songs

Всеки има свои песни, песни, запечатали един миг ... на радост, на болка, на несподелена или щастлива любов, песни, в които проектираме себе си.
Всъщност нещото, което винаги ме е привличало в музиката е именно това, да проектираш себе си в 3-5 минути, да откриеш най-подходящия саундтрак на конкретния момент, а след това да го запечаташ като спомен за нещото и след време точно тази песен да ти припомни случката.
А всяка песен има свое настроение и тук нямам предвид настроение в чисто музикален аспект, а настроение, с което ти лично я усещаш, защото и най-ритмичната и забавна песен може да е тъжна, а най-нежната и прочувствена балада да те изпълва с живот и наслада.
А забравената песен... тя винаги е мила и прекрасна, също като спомена.
Неповторимо е изживяването и отново. Изключителен е моментът, в който откриваш себе си в думите, а текстът тече сякаш в съзвучие с ритъма на мислите ти, отново. Знаеш всяка дума, предчувстваш всеки звук, всяка пауза, всяка част от тази песен. Тя е част от теб, а ти дори не подозираш...
Забравената песен носи носталгията на времето и хората, които сме били, но понякога носи и желанието да бъдем, каквито винаги сме мечтали.
Ето и моят списък на забравени и намерени песни от последните месеци.
The Subways - I Want To Hear What You Have Got To Say
NOFX - Re-Gaining Unconsciousness
The Doors – People Are Strange
Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Him - Wicked game
Robbie Williams – Supreme
Kelly Clarkson - Behind These Hazel Eyes
Maria Solheim - Too Many Days
Backstreet Boys - Show Me The Meaning of Being Lonely
Милена - Защо
Ваня Костова – Вишна